Зразковий ансамбль бального танцю «РЕНЕСАНС»

Зразковий ансамбль бального танцю «РЕНЕСАНС»

В 1996 році на базі хореографічного відділення було створено ансамбль бального танцю «Ренесанс». Засновником і керівником колективу стала Наталія Константінова, яка зробила великий внесок в формування колективу.

З 1998 року в колективі працює другий чудовий викладач Аркадій Курлянд, який разом з Наталією Константіновою вивів ансамбль «Ренесанс» в число кращих колективів міста. Успішно працює в ансамблі молодий викладач Юлія Рогут.

Більше 16 років колектив є учасником багатьох культурно-мистецьких заходів, переможцем Міських, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів – фестивалів. Сьогодні ансамбль бального танцю «Ренесанс» відомий не тільки в нашому місті, Україні, а і за кордоном. Перемоги на Міжнародних конкурсах – фестивалях в Чехії, Австрії, Словакії, Італії, Росії підтверджують його високий професійний рівень.

Успішним для вихованців ансамблю був і ювілейний 2018 рік, що підтверджують їх перемоги на всеукраїнських змаганнях з спортивно-бального танцю “Haloween”, “Миколаєва зірка”, “Вальс для Валентина”, “Сонячні стежки”, “Весняне танго 2018”, “Made in Ukraine”. Загалом отримано 27 дипломів серед яких 11 – перші місця.

Випускники ансамблю Анна Кускова (Константінова), Наталія Рубайко, Наталія Смолянюк, Дмитро Радченко, Юлія Катана, Євгенія Капіш та Сергій Ломакін, Неловка Марк обрали бальну хореографію своїм фахом і закінчили, або продовжують навчання у вищих навчальних закладах.

Анна Кускова, після закінчення магістратури КНІКІМ, працює в ансамблі керівником молодших груп.

В 2010 році ансамблю бального танцю «Ренесанс» було присвоєно звання «Зразкового аматорського колективу».

Зразковий ансамбль «Ренесанс» учасник Концерту № 5 Київської дитячої філармонії – березень 2013 р.